iulie 5, 2024

Cum să faci lasagna de post – nici nu zici că nu are carne

sursa foto: pixabay

Ții post, dar ai poftă de un preparat mai consistent? Pregătește o lasagna de post. Iese la fel de bună și e chiar mai sănătoasă decât varianta tradițională. Iată cum puteți pregăti acasă o lasagna delicioasă de post:

Ingrediente pentru lasagna de post cu legume:

  • foi de lasagna
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 țelină potrivită
  • 2 ardei grași
  • 2 dovlecei
  • 250 g roșii în bulion
  • ulei
  • sare
  • boia dulce

Salată de varză roșie și legume amestecate cu tofu


Cum se prepară lasagna de post cu legume:

Încinge într-o tigaie 3-4 linguri de ulei, adaugă morcovii, ceapă și țelină date pe răzătoare și lasă-le să se înăbușe bine. Dacă este nevoie, mai poți adaugă și puțină apă până se pătrund bine legumele.

Taie dovleceii și ardeii cubulețe și adaugă-i peste celelalte legume. Lasă-le să se înăbușe 5-10 minute, apoi pune peste ele și roșiile tocate mărunt, sosul tomat, sare și boia dulce, apoi lasă compoziția să scadă.

Opărește în apă cu sare fiecare foaie de lasagna. Pune câteva linguri de suc de roșii într-un vas termorezistent, apoi o foaie de lasagna, legume și continuă așa cu straturile până se termină toate foile. La final, pune-o la cuptor pentru 20 de minute.

Cum se servește lasagna de post cu legume:

Lasagna de post cu legume se servește caldă, decorată cu frunze proaspete de pătrunjel.

Poftă bună! 🙂

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.