iulie 5, 2024

Cum prepară Gabriela Cristea cel mai bun cozonac. Rețeta vedetei numai bună pentru Paște

sursa foto: spynews

Gabriela Cristea nu este doar o prezentatoare cu experiență, ci și o gospodină desăvârșită, iar de această dată a dezvăluit fanilor cum prepară cel mai bun cozonac. Nu oricum însă, ci după o rețetă inedită, cu un aluat dospit la rece și mai multe secrete numai de ea știute.

Sărmăluțe de post cu orez și nucă în foi de viță

Ingrediente

530 de grame de făină
120 de mililitri de lapte rece
5 ouă
25 de grame de drojdie
150 de grame de unt
sare
80 de grame de zahăr
esență de rom și vanilie
coajă de portocală și lămâie
250 de grame de ciocolată mărunțită
400 de grame de nucă mărunțită
3 ouă
200 de grame de zahăr

Mod de preparare

Într-o oală se pune coaja de la o portocală, peste care se adaugă 3 ouă întregi și 2 gălbenușuri. Se pune apoi în jur de 70 de mililitri lapte rece, 5 grame de sare și zahăr. Se bate bine compoziția, iar apoi se adaugă făina. Timp de 20 de minute, se amestecă toată compoziția, iar pe parcurs se pune câte puțin unt până se omogenizează complet aluatul. Abia apoi se lasă la dospit câteva ore bune, Gabriela Cristea lăsându-l chiar și peste noapte la frigider. Coca se împarte în patru și fiecare bucată de aluat se pune în câte o formă de cozonaci bine unsă cu ulei.

Vedeta a explicat și cum se face umplutura: a adăugat trei linguri de cacao cu vârf și a amestecat cu 3 ouă și albușurile rămase de la aluat. A adăugat 50-100 de mililitri de lichior, ciocolata făcută pulbere și, în final, nuca. Se amestecă totul, iar crema cu care se umple cozonacul este gata.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.