iulie 3, 2024

Ce se întâmplă dacă nu consumi sare deloc? Poate fi fatal

sursa foto: pixabay

Timp de zeci de ani medicii au avertizat că prea multă sare poate duce, în timp, la boli de inimă și atac cerebral. Un nou studiu arată însă că nici prea puțină sare nu e de dorit, având aceleași urmări.

Studiul realizat de oamenii de știință de la Universitatea canadiană McMaster a arătat că singurii care trebuie să-și facă griji de pe urma consumului de sare sunt hipertensivii.

Cercetarea realizată pe un eșantion de peste 130.000 de oameni din aproape 50 de țări de pe întreg globul a arătat că, în restul cazurilor, sarea este benefică, lipsă ei putând avea urmări la fel de serioase ca prezența ei în exces, informează CBC.

Atenție, părinți! Bebeluşii care se uită la televizior cel puţin două ore pe zi au un risc mai mare de a fi diagnosticaţi cu autism

Până acum medicii recomandau între 3,5 – 4 grame de sare pe zi. Studiul de față arată că dacă se scade sub 3 grame de sare pe zi, crește riscul de boli de inimă și atac cerebral.

Autorul studiului, Andrew Mente, a explicat concluzia cercetării, ce unora poate părea paradoxală. Potrivit acestuia, o cantitate prea mică de sare nu are efect doar asupra tensiunii, ci și asupra unor hormoni benefici organismului.

Sarea este esențială organismului, așa cum sunt apa și aerul. Sarea asigură o cantitate optimă de sânge, menținând în echilibru apa din organism.

În plus, este crucială pentru bătăile inimii și digestiei. Când sarea e în cantitate insuficientă, apar crampele musculare, oboseală, amețelile și chiar convulsiile, cele mai grave efecte fiind cele care au reieșit în urmă acestui studiu.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.