iulie 1, 2024

AVERTISMENT Organismul reacţionează la alimentele fast-food ca la o infecţie: ‘E ca şi cum am avea gripă tot timpul’

sursa foto: pixabay

Un nou avertisment vine de la specialiştii în sănătate, de data aceasta privitor la mâncarea fast-food. Cel mai recent studiu în domeniu arată că, dacă mâncăm alimente bogate în grăsimi rele, zahăr şi sare, organismul nostru reacţionează ca la o infecţie bacteriană periculoasă.

Mai mult, organismul nostru se comportă ca şi cum intră într-o stare de alertă agresivă.

“Genul acesta de alimentaţie induce în organism o stare de inflamaţie care durează destul de mult timp după ce nu am mai mâncat produsele respective şi care, practic, ne face să ne simţim, să reacţionăm ca şi cum am fi bolnavi pentru o oarecare perioadă de timp.

Creşte stresul oxidativ, creşte solicitarea diverselor aparate şi sisteme din corpul nostru şi, practic, în timp, dacă lucrurile se prelungesc şi acest tip de alimentaţie nu se rezumă la o masă ocazională, putem să observăm apariţia unor boli cronice, cum sunt cele de inimă, diabetul zaharat sau obezitatea care e însoţită şi mai mult de o stare de inflamaţie cronică”, a explicat dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, marţi, la Antena 3.

Cât priveşte starea de aşa-zisă “alertă agresivă” în care intră organismul nostru după ce consumăm aceste alimente, medicul a explicat ce înseamnă, de fapt, acest lucru.

“Înseamnă că începe să se secrete în organism, la diverse niveluri, un ansamblu întreg de substanţe biochimice active care acţionează ca şi cum am avea o stare de infecţie acută – ca şi cum am avea gripă tot timpul.

Nu ne curge nasul tot timpul, spre exemplu, dar organismul nostru resimte acest lucru ca şi cum am avea o infecţie cronică”, a atras atenţia dr. Corina Zugravu.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.