ianuarie 22, 2025

‘I s-a extirpat o parte din intestin’. Un celebru medic oncolog a făcut mărturisiri despre boala prințesei Kate

sursa foto: digi fm

Kate Middleton a dezvăluit că se confruntă cu cancer, fără să ofere detalii precise despre tipul afecțiunii. Această lipsă de claritate a determinat mai mulți specialiști să încerce deducerea naturii bolii, bazându-se pe istoricul medical al Prințesei. Un medic oncolog renumit a indicat că nu există indicii că Kate Middleton ar suferi de cancer ginecologic.

Claudio Zanon, un chirurg oncolog italian și director științific la Motore Sanità, a oferit o posibilă explicație privind tipul de cancer pe care îl poate avea soția Prințului William. Mai mult decât atât, el a indicat că este posibil să i se fi extirpat o parte din intestin și că chimioterapia a fost recomandată pentru a preveni apariția metastazelor în organism.

Medicul oncolog a explicat că, în conformitate cu informațiile disponibile despre starea lui Kate Middleton, aceasta pare să fie afectată de o tumoare la colon. Claudio Zanon și-a întărit punctul de vedere cu argumente solide, explicând importanța și implicațiile acestei forme de cancer.

„Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului.

Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate.”, a declarat medicul oncolog italian pentru Quotidiano.net.

Claudio Zanon nu exclude posibilitatea unui cancer ovarian

Totuși, Claudio Zanon nu exclude posibilitatea unui cancer ovarian care să fi avut repercusiuni asupra colonului. Medicul oncolog a detaliat implicațiile acestei forme de boală, precum și procedura chirurgicală precum cea la care a fost supusă Prințesa de Wales.

„Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic.”, a mai spus medicul Claudio Zanon.

Medicul oncolog a mai explicat că, de obicei, cancerul de colon afectează persoanele în vârstă. Totuși, în ultimii ani, a crescut incidența cancerului sporadic la tineri, fără să aibă vreo legătură cu stilul de viață. De asemenea, Claudio Zanon a precizat că există terapii sofisticate, precum chimioterapia și imunoterapia, care oferă mai multe șanse de vindecare pacienților.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.