ianuarie 9, 2025

Un medicament utilizat în tratarea alergiilor, eficace împotriva COVID-19

sursa foto: pixabay

Un medicament utilizat în tratarea alergiilor s-a dovedit eficace împotriva COVID-19 şi a fost folosit pentru tratarea a peste un milion de persoane la nivel global, a precizat marţi Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia, potrivit DPA.

Dexametazona, folosită în tratamentul alergiilor severe, unor afecţiuni ale pielii, vărsături, boli autoimune sau inflamaţii, a fost folosită pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu coronavirus începând cu luna iunie anul trecut.

Utilizarea acesteia a demarat în urma unui studiu denumit Recovery, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, care a ajuns la concluzia că dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19, care necesită oxigen şi ventilaţie mecanică, cu 18%, respectiv 36%.

Vlad Voiculescu, despre carantinarea Bucureştiului: ‘Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată’. Noi restricţii, anunţate în cursul zilei

Potrivit unui alt studiu, realizat de Facultatea de medicină Nuffield din cadrul Oxford, medicamentul a fost folosit la tratarea unui număr estimat de 22.000 de pacienţi din Marea Britanie şi a 958.000 de persoane la nivel global.

”Datorită efortului excepţional al cercetătorilor noştri, personalului NHS şi pacienţilor, e posibil să fi fost salvate circa un milion de vieţi la nivel global”, a afirmat directorul executiv NHS, Simon Stevens.

”Cercetări care în mod obişnuit durează ani întregi au produs răspunsuri în timp record – cu rezultate care au avut ecou la nivel global”, a mai spus acesta.

”Aşa cum virusul acesta s-a răspândit peste graniţe, aşa trebuie să se întâmple şi cu tratamentele şi cu vaccinurile, aceste ‘strategii de ieşire’ comune ale umanităţii în timpul pandemiei”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.