iunie 13, 2024

Medic psihiatru, despre agresivii din trafic şi din şcoli: “Pandemia a generat un tsunami de tulburări psihiatrice”

sursa foto: pixabay

Prof. dr. Adela Ciobanu, medic psihiatru Spitalul “Prof dr.Al. Obregia”, a comentat cazurile de violență din trafic, de pe stradă, dar şi din şcoli.

“Încă din 2020 experții spuneau că o să urmeze un tsunami de tulburări psihiatrice. Este firesc pentru că discutăm de pandemie, dar şi de faptul că avem un război la granița ţării noastre care îi stresează  pe oameni.

Te trezești dimineaţa citești de COVID, apoi apare şi războiul, mai vezi şi scumpirile şi oamenilor începe să le scadă pragul la frustrare.

Tocmai că aceste previziuni şi studiile au arătat că unele din simptome este furia.

Discutăm în mare parte de persoane care prezintă stări de afect. Brusc devin violenți se supără poate din nimic, dintr-un schimb de cuvinte şi sunt capabili de acte  de violență cu o rapiditate nebănuită de celalalt în care pot să-i atace pot să lovească”, a spus medicul la Antena3.

Referitor la agresivii din trafic, medicul a menționat că “din păcate, foarte mulţi primesc avizul de a lua carnetul de conducere, dar ascund tulburări de personalitate. Este suficient doar de un clanxon în trafic ca să-l atace pe celalalt. Aceste persoane răspund în faţa legii şi nu au nicio justificare”

Referitor la tinerii agresivi medicul psihiatru a precizat că “s-a observat o scădere a vârstei la care tineri consumă alcool, dar şi droguri”.

Mai mult în octombrie 2021 s-a făcut un studiu pe patru ţări în urma căruia s-a evidențiat faptul că

  • 53 de milioane de cazuri de depresie
  • 76 de milioane de cazuri de anxietate
  • lumea este la un pas de o epidemie de afecțiuni mintale

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.