iunie 13, 2024

Expertul Răzvan Cherecheș propune modelul american: perioada de carantină și izolare 5 zile

sursa foto: Facebook

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș propune reducerea perioadei de carantină și de izolare în timpul pandemiei de COVID 19 la cinci zile. Specialistul român a studiat modelul american.

„CDC (Center for Disease Control and Protection) din SUA a redus perioada de carantină și izolare la 5 zile de la infectare sau expunere (și 24h fără febră)”, a anunțat Răzvan Cherecheș.

Decizia americanilor a fost luată în baza dovezile șiințifice care arată că gradul maxim de infecțiozitate după startul simptomelor este în primele două, trei zile și continuă să scadă până în a opta zi. Modelul ar putea fi implementat și în România, susține Cherecheș.

Recrutarea în domeniul medical a crescut anul trecut, în ciuda pandemiei. Cluj-Napoca şi Timişoara nu mai sunt în topul celor mai atractive oraşe pentru medici

„Ar trebui analizată și în România ajustarea perioadei de 2 săptămâni de izolare post-infectare – scăderea la 1 săptămână ar fi susținută de suficiente studii”, este concluzia lui Răzvan Cherecheș.

În prezent, în România perioada de carantină este de 10 și de 14 zile în funcție de situația persoanei vizate.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.